طرح ملی داوود ویژه افراد تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی، انجمن بیماریهای خاص و بنیاد شهید
آموزش حقوق مدنی دکتر توکلی
اصلا چرا حقوق مدنی
اگر سایر دروس رشته حقوق را جزء دروس حفظی بشماریم، درس حقوق مدنی با داشتن فرمولهای خاص خود درسی متفاوت و یاد گرفتنی است. تمام زندگی مدنی یک انسان از بدو تولد، در این درس مورد بررسی قرار میگیرد؛ حتی از حقوق انسان قبل از تولد و در عالم جنینی نیز بحث میشود.
حقوق جنین و سهم الارث او در صورت متولد شدن و امکان وقف برای او و پس از تولد ،نام و نام خانوادگی و بحث ولایت و قیمومت طفل و ... موضوع درس حقوق مدنی ۱ خواهد بود.
سپس به محض بزرگ شدن و دارا شدن اموال و بروز بحث مالکیت او، موضوعات حقوق مدنی ۲ مطرح میشود.
این انسان در ادامه وارد اجتماع شده و شروع به معامله میکند و مبحث عقود و قراردادها در زندگی او اهمیت مییابد.
در اینجاست که مباحث حقوق مدنی ۳ راجع به عقود و معاملات و اهلیت طرفین و شرایط صحت معامله و ... وارد زندگی انسان میشوند.
رفتارهای غیر عمدی منجر به خسارت و اقداماتی که موجب مسئولیت انسان میشود در حقوق مدنی۴ بررسی میگردند.
کمکم زمان ازدواج انسان فرامیرسد و حقوق و تکالیف خانوادگی برای او مطرح میشود؛ مباحث نکاح و طلاق و مهریه و نفقه و ... در حقوق مدنی ۵، مورد بررسی قرار میگیرند.
عقود و قراردادهای مهم انسان برای ادامه زندگی و تأمین مخارج خانواده بر اساس اصول کلی آموخته شده در مبحث کلی اصول قراردادها، در حقوق مدنی ۶ و ۷ مورد بررسی قرار میگیرند.
سر انجام هنگام مفارقت (ترک و جدا شدن) دنیا و رسیدن زمان مرگ، انسان اقدام به وصیت کرده و سپس میراث او بین ورثه تقسیم میشود و مباحث وصیت و ارث در حقوق مدنی ۸ مطالعه میشود .(حقوق مدنی حقوق یک زندگی کامل میباشد حقوق مدنی بهقدری مهم است که اگر آن را از رشته حقوق حذف کنیم دیگر چیزی از آن باقی نمیماند و کسی که کارشناسی حقوق خوانده اگر حقوق مدنی نداند ،دیگران او را کارشناس حقوق نخواهند دانست.)
پیشنهاد می شود این مقاله را بخوانید: حقوق مدنی چیست؟چرا حقوق مدنی؟
اهمیت درس حقوق مدنی برای دانشجویان رشته حقوق بعد از اهمیت عمومی آن است که گفته شد.
معمولاً دوره کارشناسی حقوق ۸ ترم به درازا میکشد و در هر ترم یک مدنی آموزش داده میشود.
دانشجویان سال چهارم مطالب سال اول را فراموش کرده و آخر ترمها و هنگام نزدیکی به امتحانات، معمولاً دانشجویانی که همت کنند و یک دوره کامل حقوق مدنی ۱ تا ۸ را یکجا مطالعه کنند کم تعداد هستند و از کاسه صبر و حوصله دانشجویان خارج است؛ غافل از اینکه ندانستن حقوق مربوط به مدنیت و زندگی اجتماعی انسان برای یک شهروند عادی نیز نکوهیده است چه برسد به یک نفر حقوق خوانده.
بیشتر سوالات بستگان و دوستان و عموم مردم از مسائل مربوط به حقوق مدنی بوده و برای یک وکیل یا مشاور حقوقی بیشترین درآمد از پروندههای مربوط به حقوق مدنی است.
از طرفی در آزمونهای مهم و سرنوشتساز مثل آزمون وکالت و قضاوت و مشاوران حقوقی و سردفتری اسناد رسمی، مجدداً اهمیت و ارزش حقوق مدنی و ضریب آن در آزمون، خودنمایی میکند.
همانطور که میدانیم درس بسیار پر اهمیت در آزمونهای وکالت، قضاوت، سردفتری، مشاوران و ... حقوق مدنی است که از ضریب بالایی برخوردار است و چنانچه از این درس سرنوشتساز و آیندهساز نترسیم دیگر دلیلی برای ترسیدن از آزمون نداریم.
دانستن حقوق مدنی یعنی پوشیدن لباس یک حقوقدان که پاسخ حداقل ۶۰ درصد سوالات حقوقی در ذهن مردم را میداند. تسلط بر ۸ قسمت حقوق مدنی یعنی لذت بردن از غنای علمی یک حقوقدان و این یک حقیقت است که پوشیدن ردای وکالت یا قضاوت و مشاغل ارزشمند حقوقی با تسلط بر حقوق مدنی بسیار آسانتر خواهد شد .
کجا حقوق مدنی را یاد بگیریم
در بعضی موسسات آموزشی حضوری کلاسهای حقوق مدنی تشکیل میشده یا میشود؛ صرف نظر از رفت و آمدهای وقتگیر برای حضور در کلاسها ،حاشیههای پر درد سر و اتلاف وقت در اینگونه کلاسها ارزش خالص آنها را تا یک سوم وقت اعلامی کاهش میدهد و یک لحظه حواس پرتی در کلاس یعنی از دست دادن مطلب. در کلاسهای ما ، شما به کلاس نمیروید بلکه کلاس و استاد به خانه شما میآیند. کسی حواس شما را پرت و وقت شما را تلف نمیکند و استاد و کلاس به دستور شما پر سرعت یا آهسته یا متوقف میشود و شما میتوانید کلاس و استاد را با خود به هر کجا میخواهید ببرید.چرا استاد آنلاین
از سال ۱۳۹۴ دانشجویان حقوق تجربه آموزشی جدید در ایران را با مجموعه استاد آنلاین شروع کردند. گردآوری بهترین اساتید، بهترین روش ارائه و راحتترین شکل استفاده، اهداف اصلی استاد آنلاین بوده است.استاد آنلاین تنها مرجعی که تمام دروس یک رشته دانشگاهی را کاملا به صورت تصویری در آورده است.اما در ادامه به دلایلی در خصوص روی آوردن به آموزش مجازی و اینکه چرا آموزش مجازی از دیگر روشهای آموزشی بهتر است میپردازیم:
- آموزش مجازی در دروس علوم انسانی به مراتب بهتر از آموزش حضوری است.
- حواشی از بین برنده تمرکز در کلاسهای حضوری، در آموزش مجازی وجود ندارند.
- رفت و آمدهای بین شهری و درون شهری کنار میرود .
- هزینههای گزاف کلاسهای حضوری قابل مقایسه با هزینههای پایین آموزش مجازی نیست.
- وجود استاد در تدریس تصویری نواقص بی روحی کتاب را برطرف میکند.
- امکان مرور و شرکت مجدد در کلاس برای فرد در هر زمان وجود دارد.
آیا این تدریس واقعا کامل است؟
تعداد اساتید بسیار مطرح در درس حقوق مدنی زیاد نیست. از جمله مرحوم دکتر سید حسن امامی، مرحوم دکتر ناصر کاتوزیان، مرحوم دکتر مهدی شهیدی و نیز دکتر محمدجعفر جعفری لنگرودی و دکتر سیدحسن صفایی و تعدادی از اساتید دیگر. اما وجود همین تعداد اساتید باعث شده در بعضی از مباحث نظریات مختلفی مطرح شود که گاهاً در آزمونهای حقوقی طراحان سوال پاسخ خاصی از استاد خاصی مد نظر دارند و گزینه صحیح را در آزمون مبهم میکند. بر خلاف مباحث جزایی و حقوق عمومی، در فقه اسلام پیشینه تحقیقی بسیار مبسوط و گستردهای در مباحث حقوق مدنی وجود دارد و فقهای بسیار متعددی در مباحث حقوق مدنی کتب متعددی به رشته تحریر در آوردهاند. اگر چه شکل و نظام و نسق موجود در حقوق مدنی ۳ یعنی کلیات تشکیل عقود و قراردادها به شکلی که از ماده ۱۸۳ قانون مدنی تا ماده ۳۰۰ قانون مدنی ادامه دارد، به شکل کامل در کتب هیچیک از فقها نیست اما عموماً تمام مباحث به اشکال مختلف در فقه مطرح شده است. این تنوع نظرات نیز خود در پیچیدگی مباحث حقوق مدنی افزوده است مثلاً در باب مالی که به ناحق غصب شده و اکنون غاصب میخواهد آن را به مالک مسترد کند و عین تلف شده و مثل مال موجود نیست و قرار است قیمت آن پرداخت شود و قیمت دچار نوسان و تغییر شده است، اینکه ملاک قیمت چه زمانی باشد اختلاف زیادی مطرح شده است. قیمت روز غصب با قیمت روز تلف یا قیمت روز پرداخت یا بالاترین قیمت از روز غصب تا روز پرداخت یا بالاترین قیمت از روز تلف تا روز پرداخت. آنچه پیش رو دارید مجموعه کامل تدریس حقوق مدنی میباشد. سرفصل هایی که در اختیار استاد گذاشته شده به شکلی تدریس شده که تمام مباحث را شامل شده و دانشجو معمولاً از مطالعه اکثر منابع دیگر بی نیاز میشود. بیان نظریات اساتید مختلف به ویژه مهمترین نظر که عموماً در آزمونها ملاک است یعنی نظر مرحوم دکتر ناصر کاتوزیان و بیان اختلافات بین نظر اساتید و اشاره به علت ترجیح یک نظر بر دیگری و تاکید بر نکات مهم و تست خیز و گاهاً تکرار مباحث مهمتر با بیان روان و رسا ویژگی خاص این تدریس است. با ملاحظه و مداقه این تدریس تصویری، دانشجو از مطالعه ۸۰ درصد منابع مختلف بینیاز میشود. البته مطالعه اصل قانون مدنی و کتاب قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی نوشته مرحوم دکتر کاتوزیان و نیز تمرین و تکرار ۱۰ دوره سوالات آزمونهای سنوات گذشته در کنار این ویدیو آموزشی به فراگیران توصیه میشود. در فضای مجازی یک یا دو مورد آموزش تصویری حقوق مدنی به چشم می خورد که معمولا فقط حقوق مدنی ۳ بوده و بسیار ناقص هستند و از لحاظ محتوایی و شکلی و اصول تصویربرداری و تدوین نیز قابل قیاس با محصولات موسسه استاد آنلاین نمیباشند.آیا قیمت این دوره مناسب است؟
در مقایسه با کلاسهای حضوری، کلاس مجازی استاد آنلاین دارای ۳ برابر محتوا است و حتی یک ششم هم هزینه ندارد (بدون در نظر گرفتن هزینههای جانبی کلاسهای حضوری) با این تفاسیر تسلط بر پر اهمیتترین درس حقوق که چه در آزمونها و چه در انجام کارهای حقوقی سرنوشتساز است چقدر میتواند اهمیت داشته باشد؟نگاهی به آموزش
مخاطب: وکلا، مشاوران حقوقی، دانشجویان رشته حقوق و داوطلبان آزمونهای حقوقی مدرس : محمد مهدی توکلی مدت زمان: 69 ساعتسر فصل های حقوق مدنی 1 تا 8
درس حقوق مدنی مطابق سرفصل های وزارت علوم به 8 قسمت تقسیم شده است که آموزش حقوق مدنی 1 تا 8 دکتر توکلی در موسسه استاد آنلاین نیز بر اساس همین سر فصلها میباشد. در زیر سر فصل های حقوق مدنی 1 تا 8 را مشاهده میکنید: سر فصلهای حقوق مدنی 1- اشخاص و محجورین
- ممیزات اشخاص
- غایب مفقودالاثر
- اهلیت
- ساز و کارهای حمایت از محجورین
- قیمومیت
- اشخاص حقوقی
- مالی
- اقسام اموال
- اموال قابل بقا، اموال غیر قابل بقا
- حق انتفاع (بخش اول)
- حق انتفاع (بخش دوم)
- حق ارتفاق
- مجاورت املاک
- وقف
- متولی
- وقف برای اضرار دیان
- تعهدات قراردادی
- عقود از حیث ارکان تشکیل دهنده
- عقود منجز و معلق
- حال و معجل
- عقود لازم و جایز
- اقسام ایقاعات
- بررسی شرایط صحت قراردادها
- ایجاب و قبول( بخش اول)
- ایجاب و قبول (بخش دوم)
- عیوب اراده
- اکراه
- اعلام اراده توسط نماینده
- جهت معامله
- اهلیت متعاملین
- موضوع معامله (بخش اول)
- موضوع معامله (بخش دوم)
- اصول کلی حاکم بر قراردادها
- تعهد به نفع شخص ثالث
- تعدیل قراردادی
- خسارات قراردادی ( بخش اول)
- خسارات قراردادی (بخش دوم)
- شرط مسئولیت قراردادی
- شروط ضمن عقد
- شروط باطل
- شروط صحیح
- شرط فعل
- اسقاط شروط ضمن عقد
- عقود فضولی
- معاملات فضولی
- سقوط تعهدات
- وفای به عهد (بخش اول)
- ایفای تعهد ( بخش دوم)
- ایفای تعهد ( بخش سوم)
- اقاله (بخش اول)
- اقاله (بخش دوم)
- ابراء (بخش اول)
- ابراء (بخش دوم)
- تهاتر
- مالکیت ما فی الذمه
- الزامات خارج از قرارداد
- اداره فضولی مال غیر
- غصب ( بخش اول)
- غصب ( بخش دوم)
- استیفا
- مسئولیت مدنی به معنای اخص
- عوامل رافع مسئولیت مدنی
- خواستگاری و طلاق
- شرایط صحت عقد نکاح
- موارد اذن برای عقد نکاح
- موانع ازدواج
- تعدد زوجات
- تمکین
- اقسام مهریه
- نکاح موقت
- انواع طلاق ( بخش اول)
- انواع طلاق ( بخش دوم)
- عده
- نسب و احکام آن
- بیع (بخش اول)
- بیع ( بخش دوم)
- توابع بیع
- احکام بیع بخش چهارم
- حق حبس
- ضمان معاوضی
- ضمان درک
- خیارات (بخش اول)
- خیارات (بخش دوم)
- خیار تاخیر ثمن
- خیار غبن و عیب
- خیار تدلیس
- خیار تعذر تسلیم
- احکام خیارات
- قواعد علم حاکم بر خیارات
- بیع شرط
- عقد معاوضه
- عقد استثنا
- اجاره
- قواعد عقد اجاره
- تکلیف موجر و مستاجر
- موجبات انحلال عقد اجاره (بخش اول)
- موجبات انحلال عقد اجاره (بخش دوم)
- قواعد خاص اجاره اشخاص
- عقد جعاله
- عقد فرض
- عقد صلح
- عقد شرکت (بخش اول)
- عقد شرکت (بخش دوم)
- تقسیم (بخش اول)
- تقسیم( بخش دوم)
- عقد هبه (بخش اول)
- عقد هبه (بخش دوم)
- عقد مزارعه
- موجبات عقد مزارعه
- عقد مساقات
- عقد مضاربه
- عقد ودیعه
- عقد عاریه
- عقد وکالت
- اوصاف عقد وکالت
- ادامه احکام وکالت
- موجبات زوال وکالت
- عقد رهن (بخش اول)
- عقد رهن (بخش دوم)
- عقد رهن (بخش سوم)
- عقد ضمان (بخش اول)
- عقد ضمان (بخش دوم)
- موجبات زوال عقد ضمان
- ادامه قواعد عقد ضمان
- عقد حواله
- عقد کفالت( بخش اول)
- عقد کفالت(بخش دوم)
- اخذ به شفعه
- حق شفعه (بخش اول)
- حق شفعه (بخش دوم)
- وصیت (بخش اول)
- وصیت (بخش دوم)
- ارث (بخش اول)
- ارث ( بخش دوم)
- ارث زوجین
- طبقات ارث
- قواعد ارث طبقه اول
- قواعد ارث طبقه دوم
- قواعد ارث طبقه سوم
ناشناس –
آیا مناسب ازمون ۱۴۰۳ هست؟
استاد آنلاین –
سلام وقت بخیر
بله، تا زمانی که قانون تغییر نکند، آموزش مربوطه قابل استفاده است و نیازی به خرید آموزش جدید ندارید.
حامد –
درسته قانون عوض نشده ولی الان بیشتر تست ها بصورت تحلیلی با سایر قوانین مطرح میشه که نیاز به بروزرسانی دارد
استاد آنلاین –
سلام وقت بخیر
دوست عزیز این محصول شرح درس است نه تست.
حجت اکرمی (دانشجوی این آموزش) –
بسیاااار عالی هستن
حسین حاتمی –
??
نرگس محمودی (دانشجوی این آموزش) –
سلام.مدنی یک که تدریس شده دوتا از مباحث توضیح داده نشده مبحث سرپرستی کودکان و نوجوانان،اهدای جنین به زوجین نابارور لطف کنید فیلم این دو مبحث رو هم بگذارید.
استاد آنلاین –
سلام وقت بخیر
مبحث سرپرستی تحت عنوان قیمومت در مدنی یک تدریس شده و اهدای جنین عموما از مباحث رایج مدنی یک نیست.
سامان مهرزاد (دانشجوی این آموزش) –
تسلط ایشون به مباحث حقوق مدنی فراتر از خوبه و واقعا هیچ ایرادی نمیشه وارد کرد.
مهدی صفرپور (دانشجوی این آموزش) –
دوره،دوره کامل و مناسبی است ممنون از خانواده بزرگ استاد آنلاین که این بستر را فراهم کردند.
(دانشجوی این آموزش) –
بسیار عالی
محسن محتشمی (دانشجوی این آموزش) –
بسیار عالی
محمدحسین (دانشجوی این آموزش) –
با سلام و احترام
تدریس دکتر توکلی از همه نظر عالی هست و ایشون بر مباحث کاملا تسط دارند و خیلی ساده و روان مباحث رو تدریس می کنند و همچنین تشکر ویژه از خانواده بزرگ استاد آنلان به دلیل فراهم نمودن همچنین بستری برای یادگیری هر چه بیشتر مباحث و دروس حقوقی و استفاده از اساتید خبره بخصوص برای کسانی که شرایط حضور در کلاس های حضوری را نخواهند داشت.
با آرزوی موفقیت برای همه عزیزان
محمود روزبهانی –
سلام من فایل صوتی مدنی شش از دکتر توکلی را می خواهم لطفا هزین و نحوه ارسال را مشخص کنید
استاد آنلاین –
سلام وقت بخیر
موسسه استاد آنلاین فایل صوتی ارائه نمی کند؛ می توانید فایل تصویری را تهیه فرمایید.
الناز (دانشجوی این آموزش) –
خوب
فاطمه عربعلی (دانشجوی این آموزش) –
از اموزششون راضی ام?فقط یک سوال تدریس استاد توکلی قدیمیه؟ یا به روز شدس؟
استاد آنلاین –
سلام وقت بخیر
این آموزش ضبط قدیم است؛ اما نیازی به ضبط مجدد ندارد؛ زیرا قانون مدنی در این سالها تغییری نداشته و تا زمانی که قانون تغییر نکند، نیازی به ضبط مجدد آموزش نیست و همین آموزش برای شما قابل استفاده است.
سعیدقنبری (دانشجوی این آموزش) –
خوب
مریم زینال زاده (دانشجوی این آموزش) –
سلام . فایلهای حقوق مدنی و ایین دادرسی مدنی دکتر توکلی برام باز نمیشه و نوشته باید دوباره خرید کنم لطفا رسیدگی کنید
استاد آنلاین –
سلام وقت بخیر
لطفا در خصوص مشکلات فنی با واحد پشتیبانی آقای رییسی تماس بگیرید؛ به احتمال زیاد شما دو حساب کاربری دارید و در حساب کاربری اشتباهی لاگین کرده اید.